Kunskapspodden

Innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna.

Nu blir det lättare för dig att hålla dig uppdaterad om innovationer och entreprenörskap inom de gröna näringarna. Kunskapspodden är en gemensam satsning från RådNu/SLU och Hushållningssällskapet. Möt forskare som presenterar aktuell forskning men också politiker och entreprenörer i intressanta och tankeväckande samtal. Musiken i avsnitten är Coffee break av Andrea Torti.

KUR – Kompetensutveckling för rådgivare i Västsverige – vad gav projektet? Avsnitt #22

29.57 min

Beskrivning

Kompetenta rådgivare som hänger med i utvecklingen är avgörande för lantbrukets konkurrenskraft och hållbarhet. Under  ett och ett halvt år, från 2018 till 2019, deltog omkring hundra västsvenska rådgivare i det stora KUR-projektet som finansierades av Europeiska socialfonden och arrangerades av Agroväst och SLU RådNu. Vid ett antal träffar stod rådgivningsmetodik, digitalisering och coachande förhållningssätt på schemat – men också jämställdhets- och likabehandlingsfrågor.

Du hör Magnus Ljung, forskare på RådNu, Stina Månsson, rådgivare på Hushållningssällskapet Västra, Kicki Borhammar från Resurscentrum för jämställdhetsutveckling, Linus Nilsson, rådgivare på Hushållningssällskapet Rådgivarna Sjuhärad och Helena Börjesson, regionchef Rådgivning Företagande på Växa Sverige i Halland, Västra Götaland och Värmland. Alla är överens om att det är viktigt att fortsätta att kompetensutveckla sig – men det kan också vara svårt att träffa helt rätt med utbildningsinsatserna.